Biodata

Yussof Hj. Mahal, 54 tahun, telah berkhidmat sebagai Ahli Parlimen Labuan bermula pada 2008 sehingga kini. Selain daripada itu didalam politik turut menyandang Pengerusi Penyelaras Barisan Nasional W.P Labuan , juga Ketua Penerangan UMNO Bahagian Labuan, dan Ketua Cawangan UMNO Kilan Pulau Akar, W.P Labuan

Mendapat pendididkan awalnya di SRK Layang-layangan dan telah melanjutkankan pelajaran di SMK Labuan seterusnya ke SMK Tunku Durah, Seremban Negeri Sembilan.  Mendapat kelulusan Ijazah Sarjana Muda S.Bc Marine Engineering dari Indonesia Marine Academy - Jakarta, Republik Indonesia. Mendapat kelulusan dalam Management Development Program dari Asia Intitute Of Management (AIM) Republic of Philippine. Mendapat kelulusan Ijazah Sarjana dalam M.Sc Mechanical Engineering dari Universiti Teknology Malaysia di Skudai, Johor Darul Ta'zim.

Yussof Hj Mahal telah berkahwin dengan Datin Hjh Isfahani Ishak dan telah dikurniakan dengan empat orang anak iaitu, Hj. Yusani, Saiful Ysfazil, Siti Anizah dan Mohamad Safuan.